Gedragstherapie

Soms lukt het allemaal niet zoals je wilt. Vaak schamen mensen zich daarvoor, want waarom lukt het je nou niet? Anderen lukt het wel of met de eerdere honden die je had ging het allemaal perfect. Maar nu niet.

Dit horen we en komen we heel vaak tegen. Het voelt soms ook als falen, terwijl er vaak nog winst te behalen valt! 

Om je eens mee te nemen in welk probleemgedrag we vaak tegenkomen: uitvallen naar andere honden en/of mensen, niet alleen kunnen zijn, het slopen van dingen, het bijten naar/in handen, voeten, kinderen(!), achter auto's of hardlopers aan rennen, het niet terugkomen wanneer los van de lijn, tegen bezoek aanspringen en niet rustig te krijgen zijn en nog erger, de hond heeft al een keer of meerdere keren echt gebeten. 

En? Staat het probleemgedrag van je hond hier tussen? 

Je hebt, doordat je dit nu aan het lezen bent, al een 1e GROTE STAP gezet! Bewust zijn dat het gedrag van je hond niet zo verder kan is nodig om de volgende stap te zetten: hulp vragen! We helpen jou en je hond uiteraard graag. 

Algemene informatie Gedragstherapie consult

Hoe ziet een consult eruit? 

Voordat we aan de slag gaan vul je eerst onze uitgebreide vragenlijst in, deze vragenlijst ontvang je na inschrijving via de email. Hiermee geef je ons vooraf al de nodige informatie over de hond, de leefomgeving, het probleemgedrag en jouw verwachtingen van de therapie.

Daarna komen we, Judith of Angelique, bij jullie langs of we spreken af bij de hondenschool. Dit is afhankelijk van het probleemgedrag en wordt in overleg bepaald. Tijdens het consult observeren we het probleemgedrag en de samenwerking tussen jou en je hond. Het consult neemt ongeveer 90 minuten in beslag.

Na en tijdens het consult krijg je adviezen waar je in de weken die volgen zelf mee aan de slag gaat, we ondersteunen dit nog een maand via Whatsapp. 

De kosten voor een gedragstherapie consult zijn € 150,--.  Buiten een straal van 20 km vanaf de hondenschool Sjors4DreamDogs worden 0,26 €/km reiskosten in rekening gebracht.

Algemene informatie Gedragstherapie traject

Hoe ziet een traject eruit? 

Soms heeft de hond meerdere gedragsproblemen, bij voorbeeld de hond kan niet alleen zijn en hij valt buiten uit aan de lijn. Dan geeft één consult vaak te weinig tijd om beide probleemgedragingen goed te begeleiden. Dan biedt het traject betere ondersteuning, vanwege het feit dat we elkaar meerdere keren persoonlijk treffen en daarin samen met de hond aan de slag gaan.

Ook aan het begin van een traject vul je eerst een uitgebreide vragenlijst in, deze vragenlijst ontvang je na inschrijving via de email. Hiermee geef je ons vooraf de nodige informatie over de hond, de leefomgeving, de probleemgedragingen en jouw verwachtingen van de therapie.

Daarna komen we, Judith of Angelique, bij jullie langs of spreken we af bij de hondenschool. Dit is afhankelijk van het probleemgedrag en wordt in overleg bepaald. Tijdens het consult observeren we het probleemgedrag en de samenwerking tussen jou en je hond. Het consult neemt ongeveer 90 minuten in beslag.

Na en tijdens het consult krijg je adviezen waar je in de weken erna zelf mee aan de slag gaat, we ondersteunen dit nog een maand via Whatsapp. 

Gedurende de whatsapp ondersteuning stemmen we een 2e en daarna nog een 3e afspraak, van beiden ongeveer een uur, in waarin we jou en je hond weer persoonlijk terugzien en met je verder werken aan het (andere) probleemgedrag.

De kosten voor een gedragstherapie traject zijn € 300,--. Buiten een straal van 20 km vanaf de hondenschool Sjors4DreamDogs worden 0,26 €/km reiskosten in rekening gebracht.

Indien je het traject aansluitend op het gedragstherapie consult reserveert, dan kunnen de kosten van het consult in mindering worden gebracht op de kosten van het traject. 

Startdata: 

  • In overleg